Hayal gücünün ve nesillerin ötesinde çığır açan çözümler
Dünya standartlarında ekipmanlarla donatılmış, 2 ayrı merkezde, 50 kişilik Arge kadrosuyla müşterilerine özel çözümler sunan Kanat Boya, 2015 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek Ar-Ge Merkezi haline gelmiştir.
KAYNATMA SONRASI YAPIŞMA TESTİ
PTFE ile kaplanmış olan pişirme ve fırın araçlarının yüksek sıcaklıklarda yıkanarak temizlenmesi sürecinde oluşabilecek deformasyonları gözlemleme amacıyla bu test yöntemi belirlenmiştir.
AŞINDIRMA TESTİ
Nihai tüketiciler; PTFE ile kaplanmış malzemeleri günlük hayatlarında mutfaklarında birçok amaçla kullanmaktadırlar. Bu kullanımlar sonucunda yüzeyleri temizleme amaçlı bulaşık deterjanı, scotch vb. temizlik malzemeleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kaplamanın ömrünü azaltacak durumlara karşın, kaplanmış yüzeyin aşınma direncini tespit edebilmek adına bu test yöntemi belirlenmiştir.
TUZLU SU TESTİ
Tuz, yüzeyleri ve kaplamaları aşındırarak korozyona uğratma özelliğine sahip agresif bir kimyasal maddedir. Tuzun bu özelliğinden yararlanılarak geliştirilen test yönteminde, PTFE kaplı yüzeyin bozulmaya, kabarcıklanmaya ve dış etkenlere karşı direnci yorumlanabilmektedir.
YUMURTA TESTİ
Yumurta mutfaklarımızda en çok kullanılan ve yapışkanımsı bir yapısı olan besin öğesidir. Bu yapısından dolayı PTFE kaplı yüzeylerin yapışmazlığını test etme amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yağ konulmadan yapılan bu test, yüzeydeki yapışmazlığı gözlemlemekte önemli bir test yöntemidir.
SÜT TESTİ
Bu test yönteminde de amaç, PTFE kaplamanın en temel özelliği olan yapışmazlık özelliğinin performansının belirlenmesidir.
KETÇAP TESTİ
Yemek yaparken, domates, sirke, tuz, baharatlar gibi agresif birçok malzeme kullanılmaktadır. Ketçap da bunların bütününü içermektedir. Bu test yöntemi ile yüksek sıcaklığın da etkisiyle kaplamanın korozyon, kabarcıklanma gibi deformasyonlara olan direnci gözlemlenmektedir.
TIGER PAW TESTİ
Pişirme ve fırın malzemelerin kullanım sürecinde, metal spatula gibi farklı metal ekipmanlar kullanılabilmektedir. Bu tip ekipmanların kullanımlarında, kaplanmış yüzeyin çizilme direncini tespit edebilmek adına bu test yapılmaktadır.
LGA AŞINDIRMA TESTİ
Yemek yaparken, domates, sirke, tuz, baharatlar gibi agresif birçok malzeme kullanılmaktadır. Ketçap da bunların bütününü içermektedir. Bu test yöntemi ile yüksek sıcaklığın da etkisiyle kaplamanın korozyon, kabarcıklanma gibi deformasyonlara olan direnci gözlemlenmektedir.